Høsttakkefest er dagen da vi takker Gud for gode avlinger og livets gaver. Det er en takknemlighetens fest. Forberedelsene til festen foregikk gjennom hele uka fram til festdagen på fredagen. Epler skulle plukkes, og eplekake bakes. Gulrot og potet måtte tas opp, kuttes og kokes til grønnsakssuppe. Rognebær ble plukket for å pynte bordet med.
På morgenen ble det blås ballonger til ansiktene nærmest ble blå, og bordet ble dekket. Så spiste vi en treretters lunsj, bestående av smørstekt brokkoli til forrett og grønnsakssuppe til hovedrett. Til dessert fikk vi både "kronprinsparet" og eplekaken.
Det var spente barn som tok imot "kronprinsparet", og opptrådte med sang. Det var ikke lett å få de i tale under desserten, da de ble ganske beskjedne for de fine gjestene, men etterpå ble de ivrige guider som viste rundt i barnehagen og forklarte hva vi driver med her om dagene. Barna ville ikke la gjestene gå da det var tid for avskjed, og forsøkte å sperre av døra. Men, "kronprinsparet" måtte videre på sin ferd, så avskjed ble det.
Vi takker for besøket, og gode opplevelser som det gav.
Kutting av epler Potetopptak Pynting av bord
Dessert med "kronprinsparet".